top of page

AS ELLER ENK?

Updated: Dec 13, 2023

Har du 30.000,- og mulighet til å investere disse, er AS det beste og tryggeste valget på sikt. Vil du komme i gang fortest mulig uten å bruke altfor mye penger i starten, er ENK et godt valg for deg. Husk at det kun koster rundt 5000,- å registrere AS. Resten av kapitalen er firmaet sitt til fri disposisjon, og finnes på kontoen din fra oppstart. Disse kan du feks bruke på regnskapsfører, nytt utstyr (pc, kamera, mobil) kursavgift til feks Influencer Pro eller andre ting du får bruk for å bedriften din.


Enkeltpersonforetak:

Faller valg av selskapsform på enkeltpersonsforetak driver som selskapet selv for egen regning og risiko. Dette betyr i praksis at du vil bære det fulle og hele økonomiske ansvaret for selskapets forpliktelser. Går enkeltpersonforetaket konkurs vil du personlig bære ansvarlig for selskapets gjeld. På den positive siden har enkeltpersonforetak færre krav til formaliteter eller ingen krav til egenkapital.


Aksjeselskap (AS):

Ønsker du å unngå personlig risiko er aksjeselskap et smart valg av selskapsform. I et aksjeselskap eier du ikke selskapet direkte, som ved enkeltpersonforetak, men kontrollerer selskapet indirekte gjennom aksjer. Du vil heller ikke være personlig ansvarlig for selskapets forpliktelser.Er du uerfaren bør du investere i en regnskapsfører fra start. Gjerne en som bruker samme regnskapsprogram som deg, og som er kjent i bransjen du opererer i. For influensere og innholdsprodusenter anbefaler vi Optimal Økonomi.


Et AS stifter du enklest gjennom Stiftemaskinen.no. Vi anbefaler bedriftsbanken Folio og regnskapsføringprgrammet Fiken til alle nye gründere.


Les mer om selskapsform og merkevarebygging i nettkursene våre.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page